Week 10 - Tennant Creek NT - Adelaide SA
Of er maandagochtend meer leven is?………….. alleen bij de supermarkt kom je wat mensen tegen maar daar blijft het dan ook bij. Op de route ligt ‘Devils Marbles’. Dit gebied bestaat uit roestrode ronde- en ovale rotsen, sommige met een doorsnede van enkele meters. De temperatuur lijkt te wennen maar die vliegen

Het is dinsdag als we eerst nog even een bezoek brengen aan Europcar. Een paar dagen geleden gaf de auto een melding voor een servicebeurt. Aangezien HP na diverse malen niet of nauwelijks contact kreeg met het verhuurstation in Darwin besluiten we zelf maar actie te ondernemen. De laksheid van verhuurstation Darwin was daar bekend dus de dame maakte meteen een afspraak voor de garage. Van hieruit naar ‘Rainbow Valley’ dat vanaf de highway via een off-road weg te bereiken is. Een opgedroogde rivier met daaromheen een kliffenpartij. Tegen de rotswand ligt een kangoeroe languit in de schaduw uit te puffen. Via een 4WD route wilden we naar ‘Chambers Pillar’ gaan, zo’n 190 km verderop. De afslag hier naartoe was echter onduidelijk aangegeven. Mede omdat het hek dicht was zijn we daar dus voorbij gereden en hebben we gekozen om naar de ‘Henbury Meteorite Craters’ te gaan. Een tiental kraters over 20ha. verspreid die, 4.700 jaar geleden, door een meteorietregen zijn ontstaan. Inmiddels zijn een aantal kraters in elkaar overgelopen en vol gegroeid met bomen en planten. Na zo’n dag gaat er wel een lekkere maaltijd in. Bloemkool met gekookte aardappelen en een stukje vlees! Ook met dit warme weer en inmiddels 10 weken verder kun je daar enorm naar snakken.
Vanmorgen wordt de auto om 08.00 uur bij de garage voor de servicebeurt verwacht. Terwijl HP deze taak op zich neemt maak ik mij nuttig in de verzorgde guest laundry van het park. Een uur later komt hij terug met een beker koffie en zitten we te smullen van een “Australische tompouce”. Het is bewolkt en de temperatuur is meteen gedaald. Een prima begin voor het bezoek aan het ‘MacDonnell Ranges NP’ waar we een wandeling maken naar ‘Simpsons Gap’, ‘Standley Chasm’ en ‘Ellery Creek Big Hole’. Donkere wolken vormen zich en de eerste regendruppels vallen op de voorruit. We zitten tenslotte in het regenseizoen………….maar nee hoor, een tropische bui blijft uit.

Donderdag op weg naar ‘Uluru’ (Ayers Rock). De afstanden zijn hier enorm en ook nu kiezen we voor een stuk off-road om de “saaiheid” te onderbreken. Vóór de afslag nog even de tank volgooien want niet op elke hoek vind je hier een tankstation. We mogen dan wel, sinds we uit Darwin vertrokken, een jerrycan met 10ltr. ‘reserve benzine’ met ons meedragen, het liefst hebben we die natuurlijk niet nodig onderweg! Jan Smit en André Hazes zorgen voor de nodige muzikale omlijsting van deze rit. Gezellig

Een lange rit voor de boeg. Intussen ligt de temperatuur in deze regio een stuk lager. Het scheelt zo’n 20 graden met het noorden en ook de luchtvochtigheid is gedaald

Het gebied rond ‘Port Pirie’ is aan de ene kant wat heuvelachtiger en de ander kant vlakker vanwege het water waar het aan ligt. We besluiten om via een route door het achterland naar ‘Adelaide’ te rijden. Een totaal ander gebied; licht glooiend, veel akkerbouw en veel wijngaarden met bijbehorende wijnhuizen. De omgeving en de dorpjes ademen de sfeer uit van het binnenland van Frankrijk. De ‘Barossa Valley’ is het beroemdste wijnbouwgebied van Australië waar ongeveer een kwart van de tafelwijnen wordt geproduceerd. Hier worden de meest bekroonde Australische wijnen gecultiveerd. Rond 16.30 uur komen we aan in Adelaide . Ongeveer 20 minuutjes verwijderd van het centrum vinden we een geschikte plek om twee nachten te blijven zodat we maandag rustig een kijkje kunnen nemen in het centrum en de omgeving. We laten ons weer verrassen.
Weer een leuk verhaal van de week, ja, je weekend gevoel is tijden z'n reis helemaal weg-). Nog veel Japaners gezien bij Uluru?
uluru nog beklommen?
Hé Klaziene, Nee, dat mocht niet van Ruud! ;-))
Hallo daar,
Als je het verhaal leest en de foto's ziet vraag ik me bijna af of er wel mensen wonen in australie ;-) uitgestrekt en bijna buitenaarst, foto's zonder mensen, wat een rust......heerlijk. Na vanochtend vroeg over de A9 heen te jagen in alle drukte (om 5.30!) verlang ik hier ook wel eens na. Jullie hitte en ik vanmorgen het ijs van de ruiten krabben, wat een contrast. Australie lijkt me een prachtige ervaring, en zo anders dan Amerika. Ik ben ook ben benieuwd naar jullie trips in de grote steden, hoe zijn de australiers daar en is er een verschil tussen de mensen in de steden (als in de USA). Je merkt wel ik ben geen grote reiziger als de meeste lezers van deze site, ik moet het doen met jullie ervaring ;-)
En hier in Nederland, AZ speelde dit weekend onder Advocaat tegen PSV. Ondanks mijn voorkeur voor Ajax moet ik bekennen dat AZ een prima partij speelde, helaas voor hen een nederlaag van 1-0. Ajax speelde een saaie 3.0 tegen NEC, maar die staan ook 17de in de competitie ......dus zo moeilijk is dat niet.
Het is ook gebleken dat Nederlanders kunnen zwemmen, alleen Inge Dekker haalde op het EK al 5 gouden plakken....Dan ben je wel even trots op Nederland.
We maken ons hier op voor de kerst en de boom staat al. 11 maanden is de gemiddelde Nederlander zuinig met stroom, maar deze maand zijn vele huizen enorm verlicht, leuk om langs te rijden. Jullie op trip in Australie en wij dit weekend naar den Ilp.
Take care,
Robert
Lieve Wanda en HP,
toen ik vanochtend mijn auto ramen aan het krabben was dacht ik vorig jaar rond deze tijd zat ik in de warmte van Australie ohhhh wat zou ik graag met jullie willen ruilen.
Zo te lezen gaat alles goed met jullie, uiteraard hoor ik af en toe berichtjes van Loes zodat ik op de hoogte blijf. Ik ben namelijk niet zo van het internet. Onze labtop staat in de kast en af en toe doe ik er eens iets mee bv afstoffen of een mailtje versturen zoals nu.
Wat hebben jullie een goeie keus gemaakt om deze wereldreis te maken, als ik de foto's zie dan genieten jullie !
Ik lees dat jullie het af en toe erg heet hebben maar bedenk toch hoe fijn het is om lekker met je slippers en een jurkje te lopen ( hp in de korte broek ) heerlijk !
Hoe gaan jullie de kerstdagen rondbrengen ? Ik weet dat jullie met oud en nieuw in Sidney zijn, hebben jullie al plaatsen gereserveerd schijnt heel druk te zijn.
Nou luitjes geniet van elke dag !
liefs Debby en uiteraard ook de groetjes van Bas