Week 2 - Niagara Falls - Nashville
Om 08.30 uur stonden we buiten, het zonnetje was nog ver te zoeken. Ondanks dat we een sweater en een windjack aan hadden getrokken was het toch nog wel erg fris. Een stuk langs de boulevard gelopen met uitzicht op de Niagara Falls. Inmiddels een uur verder en we hebben genoeg foto's en filmmateriaal om ons in de auto weer op te warmen van de kou. Helaas heeft de zon zich niet meer laten zien maar je kan niet overal op wachten.

Het is dinsdag als we de metro (20 min.) pakken om naar 'The National Mall' van Washington te gaan. Hier bevinden zich de oude- en monumentale panden. Jeetje wat hebben we een geluk; het is schitterend weer en al snel verdwijnen onze sweaters in de rugzak. Net uit de metro lopen we recht op de Library of Congress af. Toch maar even binnen kijken en, het moet gezegd, dit gebouw ziet er aan de binnenkant ook erg indrukwekkend uit. Ook het Capitool, Supreme Court, Washington Monument, Smithsonian Institution en al die andere gebouwen die er tussen staan zijn allemaal zeer groot in formaat en erg fraai om te zien. We genieten volop van de zon en lopen richting het Washington Monument. Vandaar uit heb je zicht op Het Witte Huis. Zou Obama thuis zijn? Het zou toch leuk zijn als de vlag in top hangt. We komen dichterbij en wat schetst onze verbazing?....een grote witte tent voor Het Witte Huis!!......staat deze nou op het veld ervoor of toch?......ja hoor! ^$^$^##$^%&....'hij' staat in de tuin. Jeetje dat is balen, we kunnen net een stukje van de bovenkant zien met de vlag die in top hangt, maar ja, dat is ineens ook niet zo belangrijk meer

Na de stad kunnen we wel weer wat groen gebruiken. De route van vandaag leidt ons door het Shenandoah NP. Een bochtige weg met onderweg veel stops met fraaie uitzichten over de vallei. Op het hoogste punt was het net boven het vriespunt, brrrr. Iets later moeten we stoppen voor wat auto's. Er is een kleine zwarte beer in de boom gespot. Vlug de auto uit en plaatjes schieten. Het eerste gedeelte van het NP zit erop. We besluiten om het tweede gedeelte van het park over te slaan en weer wat tijd in te halen op zoek naar de volgende overnachting.
We staan op met regen. Gelukkig is het weer een 'autodag'. Vandaag via de Staten North -en South Carolina naar Georgia. Met het weer wil het niet echt beter worden, de regen houdt aan. Aan het einde van de middag komen we aan in Commerce. Een klein plaatsje in de buurt van Atlanta. Na te hebben ingecheckt besluiten we te voet op zoek te gaan naar een hapje eten. Het is eindelijk droog geworden en wat frisse lucht kunnen we wel gebruiken.
Vrijdag; de 'Antebellum Trail' staat op het programma. Langs de 'highway' bevinden zich o.a de stadjes Athens, Madison en Macon. Hier bevinden zich nog oude statige plantagehuizen en karakteristieke kleinere huizen die tijdens de Burgeroorlog (volledig of voor een gedeelte) zijn blijven staan. De meeste huizen dateren uit de periode 1830-1860. Stel je eens voor; enorme katoenvelden, lanen met eeuwenoude eiken, magnoliatuinen en dames uit de betere kringen in hoepelrokken die door stijlvolle plantagehuizen schrijden........ja, er is veel veranderd de afgelopen decennia!! In Madison en Macon hebben we een uitgezette wandelroute gevolgd die langs de best bewaarde- en gerestaureerde huizen voert.

Vandaag een korte rit naar 'Chattahoochee National Forest'. We hebben regelmatig in de auto genoten van de natuur om ons heen maar willen deze nu ook weleens echt 'opsnuiven'. We kiezen voor het kleinere gedeelte aan de andere kant van de snelweg. Hadden we dat nu maar niet gedaan want daar waren geen geschikte mogelijkheden om te lopen. Onderweg nog even een stop in het toeristische Chattanooga met zijn historische spoorlijn en de inmiddels beroemd gekleurde stoomlocomotief Chattanooga Choo-Choo, zo staat vermeld in de gids. Qua toerisme en attractie viel dit wel een beetje tegen. Even opgefrist en met de auto naar downtown Nashville; de bakermat van de countrymuziek. We wilden de sfeer van de avond 'proeven'. Op 'Broadway' zijn diverse cafe's en andere gelegenheden te vinden waar je live oude- en nieuwe countrymuziek kan horen. Ook een aantal winkels waren nog open waar je alles over de country(muziek) kan vinden; cd's, posters, boeken, laarzen, cowboyhoeden, shirts, riemen en noem maar op. Je kan je compleet laten aankleden dus (nee, dat hebben we niet gedaan... niet helemaal 'ons ding')

Jeetje wat een schitterende ochtend!! Het had een beetje gevroren maar de zon stond hoog aan de hemel. Een bezoek aan 'The Hermitage' in omgeving Nashville; het landgoed van Andrew Jackson, voormalig generaal en de 7e president van de VS (1829-1837). Dat was een mooi doel voor vandaag. Een introductiefilm, een audiotour, een rondleiding door het huis en een wandelroute over het landgoed met, uiteraard voor die tijd, bijbehorende slavenonderkomen. In de buurt dan toch eindelijk de benen strekken.. want van dit schitterende weer moesten we toch nog even wat langer genieten... en dat hebben we dan ook gedaan.
De 2e week zit er alweer op en we maken ons klaar voor een bezoek aan de stad van 'The King of Rock en Roll'...... Memphis here we come!
Prachtige reis, blijkt maar weer uit verslag. Volgens mij zit het jullie mee, over het weer in het algemeen geen klagen. Die tent bij het witte huis is jammer, maar die foto van die beer maakt veel goed :) Finn was erg onder de indruk van de foto. of jullie bang waren ? :)
Even update uit nederland, DSB is niet meer.
Twente - AZ 3-2
Ajax - Willem II 4-0
Alles weer zoals het hoort :)
Take care,
Robert
Mooi verhaal, ik zie in gedachten alle foto;s die erbij horen alweer de revue passeren. Heerlijk.
Wij genieten hier vd herfstvakantie, maar dat klinkt redelijk suf in vergelijking met jullie prachtige verhalen ;-)
Hoi Finn,
Het was nog een klein beertje en gelukkig zat hij in de boom. Zijn moeder was er niet bij, dus daarom konden we wat dichterbij komen en waren we ook niet bang.
groet, Wanda
Wij waren 10 otober bij het witte huis en toen waren ze bezig die tent op te zetten het geraamte stond er al maar wij konden er nog tussen door kijken. Het was een tent voor een bijeenkomst voor homo s en had te maken met de belofte die obama had gedaan voor het homo huwelijk