Week 12 - Lady Elliot - Singleton
Het is 06.30 uur als we de televisie nog even aanzetten; “de weersverwachting voor vandaag” …. “overwegend bewolkt en zo nu en dan een regenbui”….. Nou, dat belooft niet veel goeds.

We verlaten Hervey Bay en rijden richting ‘Mapleton’. Een ‘scenic drive’ brengt ons naar een uitkijkpunt over het dal met de oceaan aan de horizon. Iets verderop liggen de ‘Mapleton Falls’ die we uiteraard ook nog bezoeken. We zoeken een overnachting in Landsborough waarnaast de ‘Australian Zoo’ is gehuisvest, bekend van de (overleden) eigenaar Steve Irwin (wie kent hem niet?!). De volgende ochtend kiezen we ervoor om eerst naar de ‘Glass House Mountains’ te rijden; een bergketen die is ontstaan door overblijfselen van uitgebluste vulkanen. H.P. kan het natuurlijk niet laten om een zijweg in te gaan die door het bos voert (onder het mom dat ik daar waarschijnlijk een beter beeld op de bergen zou hebben en dus een goede foto kan maken!

Op naar ‘Brisbane’. Nog voordat we de stad bereiken staan we al vast in het verkeer. Oh ja, we waren weer even vergeten hoe het was om in een stad te moeten rijden… druk dus! We zoeken een parkeerplek om een paar foto’s te schieten van het centrum. Ook dat valt hier niet mee. Een vriendelijke parkeerwacht van een parkeergarage matst ons en we kunnen voor 5,00 dollar (normaal minstens 3x zo duur) zo lang blijven staan als we willen (al is dat niet lang in ons geval). Nu we in de stad zijn schijnt de zon weer volop en is het erg warm. Waar was dat zonnetje toen we lekker in de natuur waren? Hier kunnen we ‘hem’ eerlijk gezegd wel even missen. De oude gebouwen in de stad, die dateren van ca. 1880-1920 worden, zoals in zoveel steden in de wereld, inmiddels omringd door moderne- en hoge kantoorgebouwen. Zonde. Na een bliksembezoek houden wij het weer voor gezien. Gelukkig zijn we de stad een stuk sneller uit dan in. Het is nog te vroeg om op zoek te gaan naar de volgende overnachting en dus besluiten we om naar het ‘Springbrook NP’ te rijden. Eerst naar de ‘natural bridge’; een door de rots gesleten waterval die zo’n 40km. verderop ligt. Het begint net weer eens te regenen als we willen uitstappen dus paraplu op en lopen maar. Het pad brengt ons tot onder de rots waar de waterval zich in al die (miljoenen) jaren doorheen heeft ‘geboord’. Een mooi gezicht. De route door het park heeft verder vele ‘lookout points’ die we allemaal bezoeken. De één biedt een fraaie blik over de natuur, de ander weer een mooie waterval hoewel de meeste hiervan wel weer wat (regen)water kunnen gebruiken! Na een goed “gevulde” dag belanden we in ‘Hastings Point’. Op een nieuw caravan-park melden we ons om 19.15. Tenminste… dat dachten we. De klok in de receptie laat ons echter zien dat ‘ze’ opnieuw weer eens een uur van onze dag hebben ‘gestolen’. Daar krijg je toch wat van!

Ook de donderdag begint met regen maar als we ‘Byron Bay’ om 11.00 binnenrijden klaart het gelukkig alweer op. We slingeren door het centrum van deze (vooral bij de jeugd) populaire badplaats op weg naar het strand waar het (nog) relatief rustig is op dit uur. Hier nemen we even de tijd voor het maken van onze “kerstgroet-foto’s” waarvoor H.P. ‘even’ een surfplank leent bij een ‘local surf dude’. Kleding uit, mutsen op en lachen naar de camera! Ach.. we hebben er zelf ook smakelijk om gelachen. Daar sta je dan met je kerstmuts op, aan een strand met azuurblauw water en bij 30 graden!

Zo’n 2 km. verderop staat de witte vuurtoren van Byron Bay die meteen het meest oostelijke punt van Australië markeert. Ook die bezoeken we en we trakteren onszelf daar op een heerlijk verkoelend ijsje.

Nu snel een plekje zoeken voor de kerstdagen! Het is alweer 16.00 uur (later dan gepland) als we ons melden op een park in ‘Emerald Beach’. De aangeboden cabin (er zijn gelukkig dus nog plekken vrij!) voldoet niet aan onze eisen. Zeker niet voor een verblijf van 3 nachten, zoals we dat gepland hebben. Blijkbaar willen ze graag nog een cabin verhuren en ze bieden ons een alternatief. Een wereld van verschil met de eerste; een luxe ‘villa’ voor 6 personen, 2 badkamers en 2 slaapkamers. Na lang onderhandelen ‘krijgen’ we de cabin uiteindelijk voor de helft van de prijs en zo belanden we die nacht allebei in een bed met aangrenzende badkamer.

HIEPERDEPIEP HOERA… H.P. is jarig vandaag. Stiekem heb ik wat (40-jaar!) ballonnen opgehangen en wat kleine cadeautjes van huis meegenomen. Hij is zeer verrast als hij het pakketje met verjaardagskaarten uitpakt. Deze krijgen een feestelijk plekje aan de wand van onze villa. De rest van de dag houden we het heerlijk rustig. In plaats van een “kerstgourmet” binnen wordt het een kerstbarbecue buiten op ons terras, waar standaard een grote gas-BBQ klaar staat.
Tweede kerstdag. Je merkt er op het park niet zoveel van. Op deze bewolkte dag stappen we in de auto om de ‘Waterfall Way’ te gaan rijden. Ja, watervallen genoeg in deze regio! We stappen, door de regen, niet bij alle punten uit de auto. Maar goed ook want ook de vliegen zijn hier weer van de partij!

Zondag. We volgen de ‘Pacific Highway 1’ zo’n 370 km. naar het zuiden en belanden in ‘Hunter Valley’; de wijnregio van New South Wales (NSW). Onderweg lijkt het wel “zwarte zaterdag” te zijn omdat het naar het noorden toe echt helemaal vast staat in het verkeer. Het is een saaie en slome (grotendeels) 80km.-weg waar ze helaas ook snelheidscamera’s kennen. Echt opschieten doet het dus niet maar wij rijden tenminste! We belanden in ‘Singleton’, onze uitvalsbasis om morgen het ‘Wollemi NP’ door te rijden dat, t.h.v. Sydney, grenst aan de bekende ‘Blue Mountains’.
Nou, nog gefeliciteerd buurman...oh wat zijn we toch attent he? Om het een beetje goed te maken hebben we net nog wat fotoruimte gedoneerd. Lazen we later dat jullie voorlopig genoeg hadden.......nou ja aan het werk dan maar he! We zien het wel.
Groet,
Leon en Irene
Hahaha ;-))
Ja, we hebben nu echt wel even genoeg fotoruimte en kunnen ons helemaal uitleven op het maken ervan. Niet dat we dat nog niet deden overigens ;-)
Bedankt Buurtjes. We gaan weer aan de slag maar hebben op dit moment wel wat zon nodig om mooie foto's te maken. Het is ook nooit goed hè? Echt NL om te klagen over het weer. Misschien kan iemand wat zon doneren op dit moment? Groetjes.
Leuk te lezen dat er toch iets aan je verjaardag is gedaan HP, maar met Wanda had het eigenlijk ook wel kunnen weten.
Mooie omgeving, duiken, surfen, en dat in december....lekker hoorrrrr. Vanochtend was ik ook wel even vrolijk van het Nederlandse weer, 5 graden. Sneeuw is leuk om naar te kijken, maar als je elke dag in de auto zit is het toch iets minder....zelfs met Winterbanden (die andere 90% heeft het namelijk niet). Hier maken we ons op voor oud & nieuw, volgens mij genoeg mogelijkheden voor jullie om het vuurwerk te bekijken...en dat eerder dan ons in Nederland.
Take care, enjoy.
Robert
Wat een leuke kerstgroet hebben jullie gemaakt. Heel grappig. Ik moest even goed kijken of jullie het echt zelf waren. Zo te lezen genieten jullie nog steeds enorm. Ik heb laatst Debby's foto's van Australie nog gezien. Leuk om ook via jullie nu de herkenbare plekken terug te zien.
Heel veel plezier en straks in Sydney lekker het nieuwe jaar in knallen ;-)
Groetjes Janet
alvast de beste wensen, ik denk dat het nu bij jullie al nieuwjaar is...al in 2010...wij lopen wat achter. Hier is het koud en rond t vriespunt. Er ligt ook nog wat sneeuw...
Proost !!!
Genoten van het vuurwerk bij de Sidney Harbour Bridge? Een gelukkig en gezond 2010 toegewenst van uit het koude en frisse Langedijk
Ruud, Carola, Isabella en Martijn
Vanaf de andere kant van de wereld, allemaal de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!! Wij zijn alvast begonnen aan 2010 en gaan nu slapen (03.07 uur). Jullie heel veel plezier met de jaarwisseling en kijk uit met vuurwerk. PROOST!!